nieuws

Faillissement AGOVV gunstig voor Sparta

Sparta
Sparta
ROTTERDAM - Sparta is door het faillissement van AGOVV twee punten ingelopen op koploper MVV. AGOVV kampt met een schuld van 400.000 euro en wist geen noodplan te bedenken om die binnen afzienbare tijd af te lossen. Alle resultaten van AGOVV worden geschrapt en dat is gunstig voor Sparta.
Sparta speelde eerder dit seizoen tegen de Apeldoorners en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Koploper MVV won de wedstrijd tegen AGOVV met 3-2. Door het faillissement worden alle punten die tegen AGOVV behaald zijn ongeldig verklaard. Het gevolg is dat MVV drie punten verliest en Sparta één punt. Sparta loopt dus twee punten in op de koploper uit Maastricht.
Voor FC Dordrecht en Excelsior komt de situatie minder goed uit. FC Dordrecht won met 2-0 van AGOVV en ziet dus drie punten verdwijnen. Excelsior speelde gelijk, maar directe concurrent FC Emmen verloor van de ploeg uit Apeldoorn. Daardoor hebben de Rotterdammers nu evenveel punten als FC Eindhoven, dat van AGOVV verloor. Omdat Excelsior een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de Brabanders, staan zij nu onder FC Eindhoven en dus laatste in de Jupiler League.
AGOVV heeft wel nog acht dagen om in beroep te gaan. Gebeurt dat niet, dan worden alle uitslagen tegen AGOVV geschrapt.