nieuws

Toch woningen op grond timmerfabriek Streefkerk

timmerfabriek
timmerfabriek
ROTTERDAM - Op de grond van de voormalige timmerfabriek in Streefkerk komen tientallen woningen te staan. De bouw moet in het voorjaar van 2014 van start gaan.
De leegstaande fabriek ging in 2011 grotendeels in vlammen op. De zwartgeblakerde ruïne die achterbleef was veel omwonenden een doorn in het oog. Ze vreesden voor achteruitgang van de omgeving.
De eigenaar van de grond liet na de brand weten woningen te willen bouwen op de plaats van de voormalige timmerfabriek, maar klaagde dat de toenmalige gemeente Liesveld niet meewerkte. De gemeente ontkende.

Woningen

Inmiddels is de kogel alsnog door de kerk: de woningen komen er toch, maakte de gemeente Molenwaard dinsdag bekend. Op de plaats van de fabriek komen onder meer rijtjeswoningen, appartementen en seniorenwoningen.
Bij de bouw zijn verschillende partijen betrokken. Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland BV uit Hardinxveld-Giessendam ontwikkelt koopwoningen, terwijl woningbouwvereniging Beter Wonen Streefkerk de seniorenwoningen laat bouwen. Ook HBC Planontwikkeling uit Schoonhoven laat verschillende huizen neerzetten.
De bewoners van Streefkerk worden nog bijgepraat over de plannen. De gemeente laat weten dat een informatiebijeenkomst over het bouwplan wordt gehouden.