nieuws

Sparta verliest in Portugal nipt van Hoffenheim

ROTTERDAM - Sparta heeft de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim met 0-1 verloren. Sead Salihovic maakte halverwege de eerste helft de enige treffer uit een strafschop. De Rotterdammers verblijven momenteel in Portugal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Later deze week oefent Sparta nog tegen Nigeria.
Trainer Michel Vonk startte tegen de Duitsers met aanwinst Stef Peeters in de basis. De Belg werd vorige week op huurbasis overgenomen van Racing Genk. Danny Buijs, Jaime Bruinier en derde keeper Marco van Duin zijn nog geblesseerd en zaten niet bij de wedstrijdselectie.
Sparta speelde deze wedstrijd voor het eerst in het speciaal ontwikkelde wedstrijdshirt van nieuwe kledingsponsor Robey in het kader van het 125-jarig bestaan van de club.
Opstelling Sparta: Pellatz, Nys, Gijs Luirink, Van Berkel, Slijngard, Nieuwendaal, Peeters, Bel Hassani, Van Hout, Calabro en Deekman.
Opstelling tweede helft: Pellatz, Dijkhuizen, van Boxel, Van Berkel, Slijngard (72. Roemeratoe), de Nooijer, Van Son, Mahi, Bilate, Gladon en Martinus.

Scoreverloop: 0-1
22. 0-1 Sead Salihovic (strafschop)