nieuws

Overlast door aanleg warmteweg naar Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM - De komende vier maanden moeten verkeersdeelnemers in Rotterdam-Charlois rekening houden met overlast door de aanleg van de wamteweg. Dit leidingnet van 26 kilometer maakt het mogelijk dat Rotterdam-Zuid gebruik gaat maken van restwarmte die vrijkomt bij de industriële processen in de haven.
Het eindpunt van de warmteweg wordt in maart achter Hotel New York aangelegd. De leidingen gaan zestig meter diep onder Katendrecht door over een lengte van 1500 meter.
Haakwerk met leidingen
Het onder Katendrecht doortrekken van de leidingen gebeurt in de weekenden van 8, 9 en 10 maart en 22, 23 en 24 maart. Een boor gaat onder Katendrecht door en trekt de leiding terug, zoals haakwerk. Gebeurt twee keer voor de warme leiding en de afgekoelde leiding.
Die leidingen worden momenteel gemaakt in Hoek van Holland. Daarbij worden slierten van 1500 meter aan elkaar gelast. Een paar dagen voor de grote klus worden de boorstrengen over het water getransporteerd naar de Koninginnehaven op het Noordereiland op 1 en 2 maart. Ze worden in strengen van 750 meter vervoerd.
Boren en kranen
Bij Villa Zebra komt een ponton en worden de twee stukken van 750 meter aan elkaar gelast. Die 1500 meter stalen leiding gaan vanaf de parkeerplaats van Hotel New York de grond in. Het transport van het Noordereiland naar het hotel gebeurt met 15 kranen. Met een kattenrug gaat de leiding het gat in en de boor trekt hem onder Katendrecht door naar de Brielselaan.
De Erasmusbrug is deze weekeinden gestremd, ook vervoer over de Maas wordt tijdelijk stilgelegd. Het is de bedoeling dat de warmteweg eind dit jaar in gebruik kan worden genomen.