nieuws

NU Discussie: Hoe ver gaat u voor het milieu?

STOCK_-_boktor_insect
STOCK_-_boktor_insect
ROTTERDAM - Een Groen Links-wethouder uit Drente adviseert om te plassen onder de douche, bespaart liters water (per spoelbeurt 6 liter). Eerder deed een Braziliaanse minister ook al eens dezelfde oproep. Veel mensen zullen wel eens stiekem onder de douche plassen. Denken we. Maar gaat u dat speciaal doen om het milieu te sparen? Een Braziliaanse minister deed ook al eens dezelfde oproep.

Wat heeft u over voor het milieu?
Of vindt u het onzin, is de bijdrage van consument een druppel op gloeiende plaat? En moeten vooral grote bedrijven en de overheid hun verantwoordelijkheid nemen? Want we kunnen hier in regio wel zelf ons stinkende best doen, maar er komen wel weer twee kolencentrales bij, die tonnen CO2 gaan uitstoten?

En terwijl wij hier het westen ons best doen, worden groeiende economieen als China en India juist alsmaar vervuilender....dus heeft het wel zin allemaal?
En hoe ver wilt u gaan voor beter milieu? Heeft u het er voor over om minder vlees te eten bijvoorbeeld? De verwarming 2 graden lager te zetten? Apparaten uit in plaats van op stand-by? Bent u bereid een energiezuinige auto aan te schaffen? Katoenen luiers te nemen voor uw baby in plaats van Pampers?

Bel 010 - 436 44 36 of chat hieronder mee.

Rijnmond Nu: Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.