nieuws

Advocaat: 150 klachten over Ruwaard

ROTTERDAM - Al 150 mensen hebben zich gemeld bij letselschadeadvocaat Rob Vermeeren met klachten over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. 'Het merendeel daarvan zijn schadeclaims', zei hij woensdag.
Opvallend is dat slechts 60 van deze klachten gaan over de afdeling cardiologie, waar de ophef in het ziekenhuis mee begon.
De klachten gaan over verkeerde diagnoses, medicijnen en behandelingen en over onheuse bejegening. De klagers zijn naar de advocaat doorverwezen, nadat ze geklaagd hadden bij het meldpunt van Hartpatiënten Nederland.

Hoop op snelle afhandeling

Begin februari heeft Vermeeren een eerste gesprek over de dossiers met de Raad van Bestuur en de verzekeraar. 'De verzekeraar en het ziekenhuis hebben toegezegd op een praktische manier te kijken naar de dossiers. We hopen daardoor dat de zaken niet jarenlang hoeven voort te slepen", aldus Vermeeren.
Alle klachten zijn binnengekomen sinds het ziekenhuis in november de afdeling cardiologie tijdelijk sloot en het door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder toezicht werd gesteld.

Jonge specialisten werkloos

Volgens Vermeeren ligt de oorzaak van de problemen bij Cardiologie in het feit dat de specialisten het werk bij het ziekenhuis met te weinig mensen hebben behandeld.
"Er was bij het Ruwaard van Puttenziekenhuis werk voor 7 cardiologen, terwijl maar 4 mensen het uitvoerden. Ik heb begrepen dat cardiologen hun maatschap potdicht houden. En dat terwijl er honderden jonge specialisten werkloos thuis zitten. We hebben met een hoogleraar gesproken en die zegt dat dit een landelijk probleem is."