nieuws

Zoektocht naar mogelijk lijk in Hoogvliet gaat moeizaam

steurweg
steurweg
ROTTERDAM - De politie heeft het onderzoek naar een mogelijk lijk in een woning aan de Steurweg in Hoogvliet tijdelijk stilgelegd. Eerst moet met speciale apparatuur het grondwater uit de kruipruimte worden gepompt.
Een week geleden kreeg de politie een tip binnen over een mogelijk stoffelijk overschot in de kruipruimte. Op basis van een eerste onderzoek door een politiehond is afgelopen weekend een grootschalig onderzoek gestart.
Woensdag is door de hoge grondwaterstand besloten het onderzoek tijdelijk te stoppen. Het zoeken moet zeer zorgvuldig gebeuren om eventuele sporen niet te verstoren en wordt grotendeels handmatig gedaan. Ook worden alle stappen vastgelegd. Het is volgens de politie een tijdrovende klus, waarbij specialisten en speciale apparatuur nodig zijn.
Op dit moment kan volgens de politie op grond van de inhoud van de tip geen verband gelegd worden met bij de politie bekende (vermissings)zaken. De bewoners die tijdelijk in het slooppand verbleven, worden niet verdacht. Zij zijn elders ondergebracht.