nieuws

Amerikaans eerbetoon verongelukte molenaar Kinderdijk

ROTTERDAM - De Amerikaanse countrygroep The Hackensaw Boys geeft donderdagavond een bijzonder concert in Kinderdijk.
De groep was vorig jaar al eens op bezoek geweest in Kinderdijk, nadat de band een mail had gekregen over de vorig jaar verongelukte molenaar René Verkerk. Die kwam in februari 2012 bij een ongeluk in zijn eigen molen om het leven. René was een groot fan van The Hackensaw Boys en probeerde iedereen enthousiast te maken voor de band.
The Hackensaw Boys namen de uitnodiging aan en kwamen in mei vorig jaar naar Kinderdijk en logeerden een week lang in een van de molens van Kinderdijk. Dat mondde uit in een emotioneel concert in café De Klok voor 200 vrienden en bekenden van de verongelukte molenaar.
De registratie van dat concert verschijnt nu op de cd For The Love Of A Friend, waaraan ook een dvd is toegevoegd met een documentaire over het verblijf in Kinderdijk.
De Hackensaw Boys zijn nu terug in Nederland. Ze beginnen dan aan een Europese tour. Het eerste concert is donderdagavond in Kinderdijk, waar ook de cd en dvd worden gepresenteerd.
Foto: Donderdagochtend waren ze te gast in het ochtendprogramma van Radio Rijnmond, samen met molenaar Peter Paul Klapwijk.