95-jarige mevrouw Levison zwemt nog elke week

De 95-jarige mevrouw Levison uit Papendrecht trekt nog wekelijks baantjes in zwembad de Hooght in haar woonplaats. Redenen genoeg voor wethouder Kees Koppenol om haar donderdagochtend tot haar grote verrassing een abonnement voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Mevrouw Levison laat alles liggen om wekelijks een baantje te trekken in het zwembad en doet dit inmiddels al minstens 25 jaar. Tot haar man 17 jaar geleden overleed, kwam ze altijd samen met hem op de fiets naar het zwembad. Sinds ze haar heup brak tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum De Meent, komt ze met de taxi. En omdat die niet altijd op tijd is om haar weer op te halen, heeft ze ook altijd een boterhammetje bij zich.

Met diezelfde taxi rijdt ze meestal door naar de kapper in Alblasserdam om er weer piekfijn uit te zien. Ondanks haar leeftijd gaat mevrouw Levison nog twee keer per jaar op vakantie. Ze heeft voopr de komende tijd al twee uitjes geboekt

Sportief is ze ook op andere gebieden. Ze gymt nog in de Stolpe en speelt nog Wii-Fit met jongeren die een maatschappelijke stage lopen in De Markt. Mevrouw heeft ook nog steeds een hometrainer in huis staan.

Het abonnement voor onbepaalde tijd in het kader van Meer Bewegen Voor Ouderen werd donderdagochtend overhandigd in het bijzijn van haar kinderen. Ze was er door overrompeld.

Foto: Roald Sekeris

Deel dit artikel: