nieuws

Jaar van de Boerderij in Chris Natuurlijk van 12 januari

Boerderijena
Boerderijena
ROTTERDAM - Het Jaar van de Boerderij, nutteloze feiten, een cursus natuur en duurzaam op vakantie in Chris Natuurlijk van 12 januari.foto: Mart van Buren
2013 is het Jaar van de Boerderij. In dit jaar is er veel aandacht voor de historische boerderij in een veranderende omgeving. Met een verlichte boerderijenroute in de Hoeksche Waard zal het Jaar van de Boerderij feestelijk worden geopend. Chris Natuurlijk kijkt bij de Oemstee in Mijnsherenland hoe deze boerderij, de bijgebouwen en de omgeving stapje voor stapje in oude luister worden hersteld.
Wist je dat vegetariërs meer winden laten dan vleeseters? Of dat het ten tijde van Hitler in Duitsland verboden was om je paard Adlof te noemen? Wetenschapsjournalisten Hein Meijers en Simon Rozendaal verzamelen nutteloze feiten en vertellen in Chris Natuurlijk over De Encyclopedie van nutteloze feiten.
Duurzaam toerisme. SNP Natuurreizen vertelt in Chris Natuurlijk wat dat is. De touroprator is sinds kort in bezit van het internationaal erkende Trafellife Duurzaamheids Certificaat.
Chris Natuurlijk gaat de natuur in met Cees Mesker van het Hoeksche Waards Landschap. Om de natuur van het Zuid-Hollandse eiland beter te leren kennen, begint op 21 januari de basiscursus natuur en landschap van de Hoeksche Waard.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00