nieuws

Krajicek zet De Bakker in wachtkamer

ROTTERDAM - Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft de aanvraag voor een wildcard van Thiemo de Bakker voor het ABN AMRO World Tennis Tournament nog even in de ijskast gezet. De oud-tennisser wil pas de vrijdag voor het toernooi een beslissing nemen. Het evenement duurt van 11 februari tot 17 februari.
Krajicek benadrukte dat de wildcard niet vanzelfsprekend aan een Nederlander wordt gegeven. 'Ik wil wachten tot het laatste moment. Misschien komt er een topper of een andere interessante speler. Thiemo staat wel hoog op het lijstje. De kans is groot dat hij hem krijgt, mocht er een Nederlander in aanmerking komen.' De grote publiekstrekkers voor het toernooi zijn Roger Federer, Juan Del Potro, Wilfried Tsonga en Richard Gasquet.
Positief nieuws voor Krajicek is dat de voorverkoop van het toernooi in de afgelopen veertig jaar nog nooit zo voorspoedig verlopen is. De kans dat het toeschouwersrecord van 116.000 bezoekers wordt verbroken, lijkt daarmee groot.
Ook bij het rolstoeltennis op het grote toernooi in Rotterdam is het de organisatie gelukt grote namen binnen te halen. Alle acht deelnemers komen uit de top negen van de wereld.
Bij het vijfjarig jubileum is toernooidirecteur Esther Vergeer erg blij met de goede samenwerking met het valide toernooi. Zelf weet ze nog niet of ze haar tenniscarrière na het toernooi voortzet.