nieuws

Reus keert terug bij Cyclingteam De Rijke

Kai Reus
Kai Reus
ROTTERDAM - Cyclingteam De Rijke/Shanks heeft zich verzekerd van de diensten van een oude bekende. De wielerploeg uit Spijkenisse verwelkomt Kai Reus, die vorig jaar vertrok naar het buitenland om voor het Amerikaanse team UnitedHealthcare te rijden. De 27-jarige wielrenner kreeg in de Verenigde Staten echter geen nieuw contract aangeboden.
'Ik zou het fantastisch vinden om samen met het team naar de pro-categorie door te groeien. Mijn voordeel is dat ik al veel jongens uit deze ploeg ken en zij mij. Nu Rabobank de Nederlandse wielersport niet meer domineert, zullen er wellicht nieuwe sponsoren opstaan voor ploegen als De Rijke, waar sportieve uitstraling en samen winnen belangrijke elementen zijn. Ik hoop dat er dan voor 2014 een grote ronde voor ons op het programma staat,' aldus Reus.
Reus zette in 2010 een punt achter zijn carrière als wielrenner. Hij kon zich door fysiek ongemak niet langer motiveren en ging aan de slag als marathonschaatser. Drie jaar eerder lag de voormalig coureur van Rabobank enkele dagen in coma na een val in de Alpen. De Rijke bood de Noord-Hollander vervolgens in de zomer van 2011 de kans om terug te keren op niveau.