nieuws

Personeel legt Odfjell twee uur stil uit protest

ROTTERDAM - Zestig werknemers van het tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek hebben vrijdagmiddag twee uur lang het werk neergelegd. Tussen een en drie uur werd er op de terminal niet gewerkt.
De vakbonden hadden tot de werkonderbreking opgeroepen, nadat vrijdagochtend de laatste poging om tot een akkoord te komen over een sociaal plan was mislukt.
De laatste onderhandelingen hadden een oplossing moeten brengen voor een conflict over het sociaal plan dat onderdeel uitmaakt van de reorganisatie bij Odfjell. Het tankopslagbedrijf wil negentig personeelsleden ontslaan. Honderd werknemers moeten solliciteren naar een nieuwe functie.
Reorganisatie gaat toch door
In een reactie laat woordvoerster Myrna van der Poel van Odfjell weten het te betreuren dat de onderhandelingen met de vakbonden zijn stukgelopen. "We hadden goede moed over de onderhandelingen. Toch gaan we vanaf volgende week maandag ons eenzijdig vastgestelde sociaal plan gewoon uitvoeren. We moeten wel, want we zitten in een lastige financiële situatie die we niet lang volhouden."
Zaak Ondernemingskamer
De ondernemingsraad van Odfjell heeft de reorganisatie inmiddels aangekaart bij de Ondernemingskamer en heeft gedreigd met een kort geding als er geen goed sociaal plan komt. Deze zaak bij de Ondernemingskamer dient op 31 januari.
De vakbonden sluiten nieuwe acties in de komende week niet uit.