nieuws

Amsterdam Sinfonietta featuring Ruben Hein en Kris Berry

ROTTERDAM - Amsterdam Sinfonietta is al bijna 25 jaar het enige professionele strijkersensemble in Nederland. Het ensemble treedt op in concertzalen over de hele wereld. Het repertoire omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags. Met de succesformule ‘Breder dan klassiek’ zoekt Amsterdam Sinfonietta de grenzen op van de klassieke muziek, en werkt hierin samen met artiesten uit de pop en de jazz.

Dit jaar zijn de drie Nederlandse jazz- en soulartiesten Ruben Hein, Wouter Hamel en Kris Berry te gast in de 'Breder dan klassiek' serie. Alle drie wonnen ze afgelopen oktober een Radio 6 Soul & Jazz Award. In het programma - een mix van Jazz, Soul en Classical - zijn deze artiesten zowel solo als in verschillende combinaties te horen. Swingende songs worden afgewisseld met instrumentale jazz en klassiek.

Jazzmusicus Wouter Hamel is geen onbekende in de concertzaal. Nadat hij in 2009 een wereldwijd platencontract tekende met het Britse label Decca (Universal), nam zijn carrière een hoge vlucht en treedt hij wereldwijd op.
Zanger en pianist Ruben Hein stond als pianist van Hans Teeuwen, Benjamin Herman en Pete Philly & Perquisite op festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival.
De van Curaçao afkomstige zangeres Kris Berry werd meteen vergeleken met artiesten als Caro Emerald of zelfs Billy Holiday en kreeg een uitnodiging van het North Sea Jazz Festival. Haar muziek laat zich omschrijven als een mix van pop, jazz rhytm&blues, folk en Caribische klanken.