nieuws

Barendrecht weet niet te winnen van Spakenburg

ROTTERDAM - Barendrecht heeft zaterdag averij opgelopen in de topklasse. De ploeg van trainer Jack van den Berg speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Spakenburg en ziet daardoor koploper GVVV verder uitlopen.
Barendrecht wist de gehele wedstrijd niet te overtuigen tegen de nummer dertien van de topklasse. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Marwin Richard haalde de trekker over namens Barendrecht. Een half uur voor tijd kwam Spakenburg op gelijke hoogte, een klap die Barendrecht niet meer te boven kwam. Door het gelijkspel blijft Barendrecht vijfde in de topklasse. Capelle kwam zaterdag niet in actie tegen SC Genemuiden. Sneeuwval maakte het veld in Genemuiden onbespeelbaar.
GVVV blijft de koploper in de topklasse. De ploeg uit Veenendaal won met 1-0 van Excelsior '31 en heeft één punt voorsprong op Katwijk. De nummer twee van de topklasse won overigens wel erg ruim (8-1) van DETO, de hekkensluiter. Hardenberg is de nummer drie, maar verloor wel met 3-0 van Rijnsburgse Boys. Nummer vier FC Lisse leed ook puntverlies. Noordwijk hield die ploeg op 0-0. IJsselmeervogels was op eigen veld niet opgewassen tegen Jodan Boys. De ploeg uit Gouda won met 3-0.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B gaat Excelsior Maassluis nog steeds aan de leiding. De 'tricolores' wonnen met 4-2 van Achilles Veen en staan zeven punten voor op nummer twee RVVH.
De Ridderkerkers wonnen met liefst 6-0 van Nivo Sparta en zag bovendien concurrent ASWH met 5-3 verliezen van XerxesDZB. De Rotterdammers doen hierdoor overigens goede zaken. De achterstand op nummer drie ASWH is nog maar één punt. Smitshoek nestelde zich vaster in de middenmoot. De Barendrechters wonnen zaterdag met 2-1 van Alexandria '66.
Het Zeeuwse onderonsje tussen Hoek en Kloetinge eindigde in 0-1, waardoor de bezoekers drie punten uitlopen op Hoek. Zwaluwen Vlaardingen scoorde driemaal tegen Stedoco, maar dat was niet genoeg voor de zege. De ploeg uit Hoornaar was liefst vier keer trefzeker.
Eerste klasse B
Deltasport is de nieuwe koploper van 1B. De Vlaardingers wonnen zaterdag met 3-0 van Nootdorp en gaan daardoor Rijnvogels voorbij.
Rijnvogels speelde met 1-1 gelijk tegen RCL en zag daardoor ook nog eens GHC dichterbij komen. De ploeg uit Leiden won met 3-2 van SHO. Spijkenisse leed de eerste nederlaag van het seizoen. BVCB was met 2-1 te sterk.
FC 's-Gravenzande verspilde ook al punten. Op eigen veld kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen Voorschoten '97. Vitesse Delft pakte drie belangrijke punten tegen hekkensluiter Benschop. De formatie uit Delft won met 2-1. Geinoord blijft in de gevarenzone. DSVP uit Pijnacker won met 2-0 van de nummer dertien uit de eerste klasse B.