nieuws

Personeel Odfjell legt weer werk neer

ROTTERDAM - De ochtendploeg van Odfjell heeft maandag om zeven uur het werk neergelegd. Tot negen uur in de ochtend wordt er niet gewerkt. Vrijdag mislukten de besprekingen over een sociaal plan. Uit protest stopte toen de middagploeg een paar uur met werken.
De vakbonden hebben maandag opnieuw opgeroepen tot werkonderbrekingen. Behalve de ochtendploeg zullen ook de middag- en de avondploeg eerst twee uur staken alvorens aan de slag te gaan. De werkonderbrekingen gaan de hele week door.
De laatste onderhandelingen vrijdag hadden een oplossing moeten brengen voor een conflict over het sociaal plan dat onderdeel uitmaakt van de reorganisatie bij Odfjell. Het tankopslagbedrijf wil negentig personeelsleden ontslaan. Honderd werknemers moeten solliciteren naar een nieuwe functie.
Het bedrijf wil woensdag de eerste gesprekken met het personeel aangaan. Volgens de vakbonden worden de werknemers onder druk gezet om wel op die afspraken te verschijnen, hoewel er geen akkoord is over een sociaal plan.