nieuws

Verkeer ochtendspits soms muurvast door sneeuwval

ROTTERDAM - Het verkeer heeft veel hinder van de sneew in de regio. Op snelwegen als de A13, A16 en A20 staat het verkeer op sommige delen muurvast.
Volgens weerman Ed Aldus kwam in Ouddorp en Dirksland 10 centimeter naar beneden. In Alblasserdam en Barendrecht viel 6 en 7 centimeter. In de loop van de dag blijft het in de zuidwestelijke helft van het land licht sneeuwen.
Langste spits ooit
Rond 8.30 uur stond er meer dan duizend kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Het is daarmee volgens de ANWB de langste spits ooit. Het oude record was uit 1999. De meeste doorgaande wegen in Rotterdam zijn redelijk goed begaanbaar. In de buitengebieden zijn de rij-omstandigheden soms zeer gevaarlijk.
Honderden strooiwagens en sneeuwschuivers zijn druk bezig de wegen begaanbaar te maken. Desondanks adviseren de ANWB en Rijkswaterstaat automobilisten om niet meer de weg op te gaan.

Openbaar Vervoer

De NS laat in grote delen van het land minder treinen rijden. Op de trajecten Den Haag - Gouda en Den Haag - Rotterdam zijn treinen uitgevallen. Dat meldt de NS.
Er zijn ook problemen met RandstadRail. Pendeltreinen rijden vanaf Rotterdam slechts tot Nootdorp. Rotterdam-The Hague Airport heeft geen problemen.
Sneeuwpret
De hevige sneeuwval kent natuurlijk naast behoorlijk wat overlast ook veel sneeuwplezier.
De slee kan eindelijk weer uit de schuur en vrijwilligers proberen ondergelopen veldjes in bijvoorbeeld Schiedam sneeuwvrij te krijgen om te kunnen schaatsen.