nieuws

LIVEBLOG beëindigd: Overlast door sneeuwval +VIDEO +SLIDE

ROTTERDAM - Met dit liveblog heeft RTV Rijnmond u vanmorgen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen over de hevige sneeuwval in de regio. De overlast was rond 11:30 uur grotendeels voorbij.
11:35 Ook de grootste problemen op de weg zijn voorbij, na de horrorspits van vanmorgen. Op het hoogtepunt stond er in heel Nederland meer dan 1000 kilometer file, een record. Nu staat het in onze regio alleen nog een paar kilometer vast op de A27 tussen Noordeloos en Everdingen en de A15 naar de Maasvlakte.
11:30 Op alle trajecten in de regio rijden weer treinen. De stremming als gevolg van een wisselstoring bij Lage Zwaluwe is voorbij. De NS rijdt nog wel een aangepaste dienstregeling om nieuwe problemen in de kiem te kunnen smoren.
11:25 Een overzicht van de seeuwoverlast op de weg in beeld:
11:00 Ambulancezorg in de regio Rijnmond heeft uit voorzorg extra personeel ingezet zodat alle ambulances zo snel mogelijk ter plaatse zijn.
10:40 Het CBR heeft tot 13 uur alle rij-examens afgelast in Rotterdam. Ook in andere delen van de regio zijn veel examens geschrapt. Bekeken wordt nog of de examens vanmiddag door kunnen gaan.
10:20 In de regio Rotterdam hebben strooiwagens de hele nacht doorgereden om de wegen begaanbaar te houden:
10:10 Het goederentreinverkeer van een naar de Rotterdamse haven ligt vrijwel plat door wisselstoringen. Volgens DB Schenker Rail is Infrabeheerder Keyrail op dit moment druk bezig met het verhelpen van de verstoringen. DB verwacht dat de problemen door het slechte weer lang zullen aanhouden.
10:05 De problemen op het spoor tussen Rotterdam en Breda duren nog tot zeker 11 uur, meldt de NS. Bij Lage Zwaluwe is er een wisselstoring. Ook de Fyra rijdt niet.
9:50 De files op de snelwegen nemen af. Het nog wel erg druk richting Den Haag door problemen op het Prins Clausplein. Video
9:40 Een op de vier rij-examens gaat niet door in Zuid-Holland, meldt het CBR.
9:25 Rijkswaterstaat geeft automobilisten het advies ook tijdens de avondspits niet de weg op te gaan.
8:50 Het treinverkeer tussen Lage Zwaluwe en Breda rijden door een wisselstoring geen treinen. Volgens de NS zijn er daardoor grote problemen tussen Rotterdam en Breda.
8:45 uur Volgens de ANWB is de kans aanwezig dat de ochtendspits naadloos overgaat
in de avondspits.
8:25 De anwb meldt: langste spits ooit. Automobilisten op de A20 tussen Westland en Gouda moeten rekening houden met twee uur vertraging. Honderden strooiwagens en
sneeuwschuivers zijn druk bezig de wegen begaanbaar te maken. Desondanks adviseren de ANWB en Rijkswaterstaat automobilisten om niet meer de weg op te gaan.
8:10 De politie adviseert weggebruikers om de N15 van en naar de Maasvlakte te mijden. Rond 8 uur was het verkeer rond het Stenenbaakplein en de Coloradoweg zo vastgelopen, dat de containerterminals van APM en ECT de poorten hebben gesloten. Door de chaos kunnen ook de mensen uit de nachtdienst niet haar huis.
7:45 De ANWB meldt dat er in heel het land in totaal 750 kilometer file staat. De meeste problemen doen zich voor in het westen van Nederland. Op veel snelwegen staat het verkeer muurvast.