nieuws

Jessy Mayele per direct weg, komst Kortzorg nabij

ROTTERDAM - Het contract van FC-Dordrecht aanvaller Jessy Mayele (foto) is met onmiddellijke ingang ontbonden. Dit meldt technisch directeur Marco Boogers. Mayele speelde afgelopen zaterdag nog mee in een oefenwedstrijd van FC Dordrecht tegen Cambuur (3-4).

Mayele gaf aan dat hij meer speelminuten wilde bij de club. Trainer Gert Kruys ziet in Lars Veldwijk de eerste spits en kon die speelminuten niet garanderen, waarop Mayele het verzoek indiende om zijn contract te laten ontbinden. FC Dordrecht is daarmee akkoord gegaan.
Eerder werd Mayele om disciplinaire redenen weggestuurd bij Sparta, toen de aanvaller daar onder contract stond. Boogers ontkent dat iets vergelijkbaars nu aan de hand is: 'Hij heeft zich fantastisch gedragen, dus dat is absoluut niet aan de orde. Het is duidelijk: hij wil speelminuten hebben.'
FC Dordrecht nam Mayele in 2011 over van Sparta. Hij wist in 42 duels voor de Schapenkoppen vier keer het net te vinden. Eerder speelde de spits voor het Limburgse Fortuna Sittard.
Tegenover het vertrek van Mayele staat de waarschijnlijke komst van aanvaller Romario Kortzorg. De 23-jarige Rotterdammer stond onder contract bij AGOVV, dat onlangs failliet ging. Kortzorg en FC Dordrecht zijn het erover eens geworden dat de aanvaller het seizoen op amateurbasis bij Dordrecht afmaakt, maar voor de komst helemaal zeker is zal de curator enkele zaken af moeten handelen rond AGOVV. Kortzorg traint vanaf woensdag sowieso mee met FC Dordrecht.
FC Dordrecht hoopt zich ook nog te versterken met een voorstopper en een spits.