nieuws

'Veiligheid bij Odfjell in geding'

Odfjelltank
Odfjelltank
ROTTERDAM - De veiligheid bij tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam komt in gevaar nu de directie van Odfjell de gesprekken over de reorganisatie doorzet. Dat zeggen diverse personeelsleden van het bedrijf tegen RTV Rijnmond.
De directie van de terminal in de Botlek heeft besloten om het personeel de komende dagen te laten weten wie wel of wie niet mag blijven. Werknemers zijn boos en teleurgesteld over dat besluit omdat er nog geen sociaal plan voor het bedrijf is. Een aantal van hen heeft zich inmiddels ziek gemeld om het gesprek over de toekomst te ontlopen.
'Daardoor ontstaan gaten in het rooster, die niet worden opgevuld. Ook zijn mensen veel meer bezig met hun toekomst waardoor ze minder scherp zijn en een fout zo is gemaakt,' zeggen werknemers. Volgens hen is de druk extra groot, nu nieuwe klanten nieuwe voorraden aanleveren.
Ontslag
Inmiddels hebben vijftig werknemers van Odfjell voor een andere werkgever gekozen. Daarom verliezen zoals verwacht niet negentig maar zo'n veertig personeelsleden hun baan. Daarnaast moeten honderd personeelsleden solliciteren naar een nieuwe functie, waarbij ze mogelijk in salaris achteruit gaan.
Rechtszaak
Zowel de ondernemingsraad als de vakbonden hebben de reorganisatieplannen en het bijbehorende sociaal plan afgekeurd. Op 31 januari buigt de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam zich over de rechtszaak die door de OR van Odfjell is aangespannen.
Odfjell was niet bereikbaar voor een reactie.