nieuws

Hof begint aan hoger beroep zaak-Jennefer

De plek van de moord
De plek van de moord
ROTTERDAM - In de zaak rond de moord op de 10-jarige Jennefer houdt het gerechtshof in Den Haag woensdag een zogeheten regiezitting.
De rechtbank in Rotterdam veroordeelde verdachte Anthony K. (27) vorig jaar september tot 18 jaar cel, na een eis tot levenslang. Het Openbaar Ministerie legde zich niet neer bij het vonnis en tekende hoger beroep aan.
Justitie wil bewijzen dat K. het Rotterdamse meisje heeft gedood om te maskeren dat hij haar seksueel heeft misbruikt. De rechtbank ging niet in die redenering mee, bij gebrek aan bewijs. Dat K. het kind heeft misbruikt, is volgens de rechtbank wel komen vast te staan.
Jennefer werd op 10 oktober 2011 gevonden in de woning van K. aan de Boergoensestraat in Rotterdam, nadat zij anderhalve dag vermist was geweest. Het lichaampje was verpakt in vuilniszakken en verstopt in een slaapbank.
De zwakbegaafde K. was de ex-partner van de zus van het slachtoffertje. Het meisje was bij K. op bezoek om met haar neefje en nichtje te spelen. Anthony K. heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de dood van het meisje, maar hij heeft het misbruik ontkend.