nieuws

Koken met Boeken Nieuwe Stijl!

dikt
dikt
ROTTERDAM - In 2013 gaan we bij Vraag het de Bieb niet meer koken uit kookboeken, maar doen we inspiratie op uit leesboeken! En weet jij uit welk boek we koken, dan mag je gratis het Koken met Boeken-gerecht komen eten bij Cafe-Restaurant DikT aan de Hoogstraat in Rotterdam.Op zaterdag 16 januari kookte Annet Zandvoort zuurkool met oerham. Luister hieronder hoe ze het maakt. Het recept staat onder het item.
Recept voor zuurkool met Oerham
Vrij naar Asterix en Obelix
Voor de zuurkool:
1 pond rauwe zuurkool
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
8 peperkorrels
4 jeneverbessen
glas witte wijn
klontje boter
Voor de puree:
ruim 1 pond kruimige aardappels
melk
boter
Bereiding:
Neem een Oerhammetje van de slager (in vacuüm verpakt) en leg deze in een pan met water. Verwarm het water tot het kookpunt, het hoeft niet te koken. Je kunt het hammetje natuurlijk ook op de zuurkool leggen, dan gaart hij lekker mee.
Doe de zuurkool in een grote pan en gooi alle ingrediënten erbij. Zet de zuurkool op een laag vuurtje en laat minstens één uur stoven, hoe langer hoe gaarder en mijn inziens lekkerder.
Zet de aardappels op met wat zout en giet ze af als ze gaar zijn. Zet de pan nog even op het vuur om de aardappels uit te laten dampen. Gooi er dan melk bij en stamp goed tot ze smeuïg zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng nu de zuurkool met de puree. Het hangt van je smaak af hoe de verhoudingen liggen. Sommige mensen willen een sterke zuurkool, andere willen weer meer puree. Hammetje erbij. Klaar!
Bon Appetit!