nieuws

Geschiedenis herhaalt zich voor Kortzorg

ROTTERDAM - Romario Kortzorg weet nog altijd niet of hij vrijdag al kan meespelen met zijn nieuwe club FC Dordrecht. De aanvaller, die deze week overkwam van AGOVV, moet nog wachten tot alle formaliteiten zijn afgerond.
Woensdag trainde Kortzorg voor het eerst mee met FC Dordrecht. De 23-jarige Rotterdammer komt op amateurbasis over van het failliet verklaarde AGOVV. Voor Kortzorg is het niet de eerste keer dat hij noodgedwongen naar een andere club moet overstappen als gevolg van een faillissement. De spits zou in 2011 voor drie jaar bij RBC tekenen, maar zag dit in duigen vallen nadat de club in juli dat jaar ophield te bestaan. 'Nu bij AGOVV gebeurt het helaas midden in het seizoen. Je hebt een band met de spelers gecreëerd, waardoor het lastiger is. Het begon ook goed te lopen dit seizoen', aldus Kortzorg.
Romario Kortzorg, die zijn voornaam te danken heeft aan de voormalig befaamde Braziliaanse voetballer, omschrijft zichzelf als een speler die met het oog naar het doel speelt. 'Ik probeer altijd de aanval te zoeken en voor dreiging te zorgen.'
De wedstrijd van komende vrijdag tegen Volendam komt voor de aanvaller waarschijnlijk nog te vroeg. Omdat de speler eigendom was van het failliet verklaarde AGOVV, moeten nog enkele zaken afgehandeld worden met de curator.
Eerder kwam Kortzorg uit voor het Ridderkerkse RVVH, Dijkse Boys en FC Emmen. In de jeugd speelde hij onder andere voor Excelsior.