nieuws

EinsteinBarbie in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - EinsteinBarbie is de band met het meest sexy publiek ter wereld. Tenminste, dat vindt frontvrouw Stella Bergsma. Ze richtte de band in 2007 op, samen met componist Steven de Munnik. Hun samenwerking zorgde voor spannende, vreemde, maar toch vooral erg lekkere muziek.
Steven en Stella verzamelden een groep getalenteerde muzikanten om zich heen en traden overal in Nederland op. Al gauw vielen zij op met hun frisse mix van pop, hip hop, rock, jazz en soms zelfs klassieke muziek. Niemand leek te weten in welk hokje de band gestopt moest worden, en zelf interesseerde het ze niet.
Het geluid van EinsteinBarbie bleef zich ontwikkelen en in 2012 klonk de band rauwer en intenser dan ooit. Samen met producer Jürgen Perier sloten zij zich op in de Wisseloord Studio’s om de single Petty Cash op te nemen. Een urgente en eigenzinnige pop / rock song, met een rauwe energie. Doesjka van Hoogdalem, voorheen de rechterhand van Theo van Gogh, regisseerde de videoclip van Petty Cash: een memorabele visuele ode aan vrouwen, seks, leven en dood.
De toekomst ziet er stralend uit voor EinsteinBarbie. Ze hebben de finale van de Grote Prijs van Nederland gehaald, hun single slaat in als een bom, en ze zijn nog nooit zo klaar geweest om je van je stoel te blazen. Dames en Heren, wij geven u EinsteinBarbie!