nieuws

Roteb strooit en veegt, burger blijft achter

ROTTERDAM - Terwijl door de hele regio sneeuwschuivers en strooiwagens tuffen, vertikken veel burgers het om de stoep te vegen. En dat terwijl strooizout gratis te verkrijgen is, bijvoorbeeld bij de Roteb in Rotterdam.
De Roteb houdt de wegen vierentwintig uur per dag in de gaten. Er is elf miljoen kilo strooizout op voorraad en de meeste doorgaande wegen zijn inmiddels ijsvrij. Ongeveer tachtig wagens rijden voortdurend door de gemeente.

'Goede burger veegt mee'

Ron van 't Hof is Centraal Coordinator Winterdienst bij de Roteb. Het hele jaar is hij bezig met het evalueren, plannen en in goede banen leiden van de vorstperiodes op de weg. "Ik ben in principe degene die bepaalt of er gestrooid gaat worden of niet."
Over de stoep vegen zegt hij: "Dat is altijd een discussie. Kijk, ik vind dat je het wel moet doen. Als je een goed burger bent van Rotterdam en je wilt allemaal in een mooie stad wonen die ook begaanbaar is, zal je daar je aandeel in moeten doen. Wij doen waar mogelijk ons best, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn" zegt Van t' Hof.
Op www.rotterdam.nl/gladheid kunnen burgers de afhaalpunten voor gratis strooizout vinden.