nieuws

Terminaal zieke Ruud inspireert tot actie tegen kanker

ROTTERDAM - Hij heeft nog maar kort te leven, maar de 33-jarige Ruud probeert met zijn laatste krachten nog iets groots tot stand te brengen. Zijn oproep op Facebook om op zijn verjaardag iets te organiseren om geld op te halen voor kankeronderzoek heeft inmiddels veel teweeg gebracht.
Marieanne Versluys en Erna Tieman waren zo aangedaan door de oproep, dat ze in een paar dagen een heel evenement op poten zetten. Onder de noemer 'Beat it' organiseren ze op 27 juli een benefietavond voor KWF Kankerbestrijding. Plaats van handeling: de Rotterdamse Maassilo, een van de grootste podia van de stad. Overigens is Ruuds verjaardag op 30 juli, maar op die dag was de zaal niet beschikbaar.

'De grootste Facebookactie ooit'

Ruud, die in extravagante kringen beter bekend is als dragqueen Teddy Pedigree Paul, hoopt dat zijn oproep andere Facebook-acties zoals het beruchte 'Project X-feest' in Haren doet verbleken. "Ik wil de grootste zijn, ik wil dat het Glazen Huis volgend jaar 25 miljoen euro moet ophalen om mijn acties te overstijgen. Het gaat mij zuiver en alleen om geld, heel ordinair", lacht hij.
Ruud kreeg vorige week maandag te horen dat zijn ziekte terminaal is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn 34e verjaardag nog zal vieren. "We spreken over dagen, misschien nog over weken of maanden, maar 30 juni ga ik niet meer halen." Hoewel de artsen hem hebben opgegeven, houdt hij nog altijd een klein beetje hoop. "Ik geloof in wonderen."
Afbeelding: logo Beat it