nieuws

Tuinvogeltelling en weedburgers in Chris Natuurlijk van 19 januari

vinkluc
vinkluc
ROTTERDAM - Tuinvogels tellen, the Dutch Weedburger proeven, wandelen in de natuur tegen de januariblues of anders heel veel films kijken op het filmfestival van Rotterdam.foto: Luc Hoogenstein
Is de achteruin van Chris Natuurlijk wel vogelvriendelijk genoeg? Zaterdag 19 en zondag 20 januari kan iedereen meedoen aan de Tuinvogeltelling 2013.
Blue monday komt er aan. De derde maandag in januari geldt als de meest deprimerende dag van het jaar. Wandelen in de natuur schijnt te helpen tegen sombere gevoelens. Chris Natuurlijk probeert het uit met gelukspsycholoog Ad Bergsma. Oefeningen kunnen de natuurbeleving versterken.
Het is niet de wietburger, maar de weedburger. Een hamburger van zeewier, verzonnen door de Rotterdamse Lisette Kreischer. Zij wil zeewier onder de aandacht brengen als duurzaam voedsel voor de toekomst. Duurzaam en nog lekker ook, die Dutch Weedburger.
Nog een paar nachtjes slapen, dan begint het 42ste International Filmfestival Rotterdam. Directeur Rutger Wolfson probeert iedereen die denkt dat het festival elitair is, over te halen om het evenement een keer te bezoeken.