nieuws

Dordts poppodium Bibelot zoekt tijdelijk onderkomen

ROTTERDAM - Poppodium Bibelot in Dordrecht is tijdelijk dakloos geraakt. De oude locatie in de monumentale Bonifatiuskerk sloot in december de deuren, maar de nieuwe stek in het Energiehuis is nog niet klaar; de bouw heeft vertraging opgelopen.
Bibelot is echter niet van plan om nog maanden te wachten met het volgende optreden en is op zoek naar locaties om eenmalige optredens te organiseren. Bibelot roept daarom iedereen in en buiten de Drechtsteden op om ruimte beschikbaar te stellen. Dat kan onder meer via Facebook.

Energiehuis

Van sporttribune tot huiskamer en van winkelruimte tot bedrijfskantine, alle voorstellen zijn volgens het poppodium welkom, of er nu vijf of vijfhonderd mensen in passen.

Bibelot gaat samen met andere culturele instellingen in Dordt gebruikmaken van de vroegere energiecentrale aan de Noordendijk. Het podium krijgt daar twee zalen waar respectievelijk 800 en 350 bezoekers in kunnen, fors meer dan de 550 man die in de huidige zaal past.
Het zogeheten Energiehuis gaat volgens de huidige planning in april open. Die maand spelen onder meer Kensington, Gare du Nord en het Finse Korpiklaani in de gloednieuwe zaal.
Foto: de inmiddels gesloten zaal van Bibelot in de Bonifatiuskerk (bron: Wikipedia/ Michiel1972)