nieuws

Aantal jonge comazuipers in Zuid-Holland-Zuid stabiel

alcohol
alcohol
ROTTERDAM - Het aantal comazuipende jongeren in Zuid-Holland-Zuid blijft stabiel. Vorig jaar werden 57 kinderen met alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis.
In 2011 waren dat er 58. Voor die tijd daalde het aantal comazuipers met 16 procent. Dat blijkt uit cijfers van de ambulancedienst in het gebied. Jongeren die door de huisarts werden behandeld voor alcoholvergiftiging werden niet meegeteld.
De 14- tot 19-jarigen zijn met 29,4 procent de leeftijdscategorie waarin de meeste comazuipers voorkomen. Jongens lopen iets vaker een alcoholvergiftiging op dan meisjes.
Burgemeester Dirk van der Borg, verantwoordelijk voor het preventieproject Verzuip Jij Je Toekomst?!, kijkt met gemengde gevoelens naar de jongste cijfers. 'Ik ben op zich opgelucht dat de stijgende lijn van het aantal jongeren met alcoholvergiftiging nu definitief doorbroken lijkt te zijn. Aan de andere kant zijn het er natuurlijk nog steeds te veel. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat de comazuipers, die door de ambulancedienst zijn behandeld, slechts het topje van de ijsberg vormen.'