Aan tafel met agent Berenschot in Delfshaven +VIDEO

Wat nou digitaal aangifte doen en mailen met de politie? De Rotterdamse buurtagent Wilco Berenschot herstelt het oude politiespreekuur in ere. Met een tafel en twee stoeltjes. In de buitenlucht.

Weer of geen weer, wijkagent Wilco Berenschot zit buiten in Rotterdam-Delfshaven en luistert naar op- en aanmerkingen van buurtbewoners. Zoals vrijdag voor een supermarkt op het Mathenesserplein.

Van drugsrunners tot poep
Het kan op het spreekuur gaan over van alles en nog niets: poep op straat, drugsrunners, zwerfvuil of het gebrek aan saamhorigheid. Een kop erwtensoep - afkomstig van het Leger des Heils - maakte het winterse spreekuurtje compleet.

Berenschot wil op deze manier direct met de wijkbewoners in contact treden. En waar mogelijk een helpende hand bieden. Zoals eerder deze week toen een mevrouwtje van tachtig vertelde dat de brievenbus in de straat was vernield.

Twitter of mondeling
'Ik legde uit dat ze daar aangifte van moest doen en dat kan gemakkelijk via internet. Toen zei zij dat ze geen computer had, dus ben ik later met mijn iPad bij haar langs gegaan en hebben we alles in orde gemaakt.'

Het tafeltje en de twee houten stoeltjes zullen door Berenschot telkens op een andere plek in Delfshaven worden neergezet. 'De locatie is steeds te vinden op twitter, maar het gaat ook mondeling de wijk wel rond.'

Deel dit artikel: