nieuws

Faillissement RMF strop voor schuldeisers

filmrol
filmrol
ROTTERDAM - Rotterdamse mediaproducenten die nog geld tegoed hadden van het Rotterdam Media Fonds (RMF), dreigen financieel het schip in te gaan. Het RMF heeft namelijk faillissement aangevraagd.
Zeven schuldeisers uit de audiovisuele sector in de stad lopen door het aanstaande faillissement waarchijnlijk 190.000 euro mis. Dat schrijft de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus aan de gemeenteraad.

Tegenvaller voor gemeente

Ook voor de gemeentekas kan een chaotisch einde van het fonds een strop opleveren, omdat verwacht werd dat een deel van het al uitbetaalde subsidiegeld terug zou komen. Dat zit er nu waarschijnlijk niet in.
Dat het RMF zou worden afgeschaft, was al langer bekend. De gemeente heeft de subsidiekraan dichtgedraaid. Uitgangspunt daarbij was wel dat alle zaken netjes afgehandeld moeten worden.

Beslagleggingen

Twee grote beslagleggingen van schuldeisers maken een soepele afhandeling echter onmogelijk, schrijft Karakus. Rotterdam Films heeft eind 2012 beslag laten leggen op 330.000 euro aan tegoeden van het fonds. Een schikkingsvoorstel werd afgewezen. Daarnaast is er nog een beslag van Werkstad Producties van 70.000 euro vanwege een auteursrechtenkwestie.
Het bestuur van het RMF heeft de gemeente om extra geld gevraagd om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen en advocaten te kunnen betalen. De gemeente vindt echter dat het fonds al genoeg subsidie heeft gekregen en heeft de aanvraag geweigerd.