PKC wint zonder moeite, DeetosSnel onderuit

PKC
PKC
ROTTERDAM - De korfballers van PKC/Hagero hebben zaterdag het competitieduel tegen Nic./Alfacollege met 30-22 gewonnen. Op eigen veld kwamen de Papendrechters geen moment in de problemen tegen de middenmoter uit de Korfbal League. Door de zege blijft PKC de koploper. De voorsprong op nummer twee Fortuna bedraagt twee punten.
Tot vlak voor rust konden de bezoekers uit Groningen nog enigszins partij bieden aan PKC. Na ruim 25 minuten korfballen stond er een 11-9 tussenstand op het scorebord. Vlak voor de pauze zetten de Papendrechters nog even aan, met een 16-11 ruststand tot gevolg. In de tweede heflt liep de voorsprong van PKC langzaam op. In gevaar kwam de thuisploeg niet meer.
Regiogenoot DeetosSnel/Volhuis blijft de laatste plaats van de ranglijst bezetten. De korfballers uit Dordrecht gingen op bezoek bij Dalto fors onderuit. In Driebergen had de middenmoter geen kind aan de formatie van coach Patrick den Hertog: 29-17. Door het verlies is de achterstand op de nummer voorlaatst TOP/Wereldtickets.nl vergroot tot twee punten.