nieuws

'Pellè moet de strafschoppen nemen'

ROTTERDAM - Feyenoord verloor zondag met ruime cijfers van Ajax. Op bezoek in de Amsterdam Arena werden de Rotterdammers met 3-0 verslagen door de aartsrivaal. Lex Immers had halverwege de tweede helft voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen. De aanvallende middenvelder miste echter een strafschop en faalde vervolgens ook in de rebound.
'Ik vind dat Pellè gewoon de strafschoppen moet gaan nemen. Hoewel hij zelf denkt dat ie het niet kan,' is de mening van voormalig Feyenoord-aanvoerder Ben Wijnstekers. 'Je bent de topscorer van Feyenoord en moet gewoon achter die bal gaan staan. Guidetti nam ze vorig seizoen ook. Pellè moet er op gaan trainen. Hij heeft veel vertrouwen en een goede trap. Waarom niet?'
In de wedstrijd tegen Ajax kwam Graziano Pellè bovendien niet in het stuk voor. De Italiaanse aanvaller was onbereikbaar voor zijn ploeggenoten. 'Dat is behoorlijk frustrerend als spits. Je speelt dan zo'n dertig á veertig meter van de goal. Als je dan wordt aangespeeld kan je niet meer dan de bal verlengen of terugleggen. Op dat moment kan je jezelf niet waarmaken. Dat is verschrikkelijk frustrerend,' aldus oud-topscorer Peter Houtman in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.