nieuws

Plaatselijk zeer glad door ijzel

ROTTERDAM - Het KNMI heeft voor Zuid-Holland tegen het einde van de ochtendspits 'code oranje' afgegeven. Ook in Zeeland en Noord-Brabant is het plaatselijk erg glad.
In de vroege ochtendspits viel de overlast nog enorm mee. Rijkswaterstaat vreesde vooraf voor drukke en gladde wegen. Dat viel in de eerste uren van de spits reuze mee.

Aanpassen aan rij-omstandigheden

Reizigers leken de waarschuwingen ter harte te hebben genomen door zich aan de omstandigheden op de weg aan te passen. Maar het was op de vroege maandagochtend wel tobben met de sneeuw, die in de nacht was gevallen.
Zo zaten de bewoners aan de Johan Wagenaarlaan in Maassluis zondagavond vanaf 18.30 uur urenlang zonder stroom. De familie Bunt op huisnr. 17 pakte het nuchter op. Weliswaar was de ovenschotel nog niet gereed toen het apparaat afsloeg. En grepen de ouders in de donkere badkamer naar de kinder-tandpasta. Maar rond 01.00 uur was het euvel verholpen en sloeg de kachel weer aan.

Schoonvegen

In de vroege ochtend waren bewoners en bedrijven ook druk in de weer met het schoonvegen van stoepen en winkelentree's. Bij de BGS in Schiedam was het personeel met bladblazers actief. De sneeuw stoof in het rond, maar de straat was wel snel schoon.
Ook sommige kranten waren later dan normaal. De krantenbezorgers hebben momenteel al moeite om met hun zwaarbeladen fiets over de besneeuwde straten te lopen. Maar dit keer is de bezorging vooral later omdat de kranten te laat bij de verdeelcentra werden aangeleverd.