nieuws

'Zet babyvoeding op rantsoen in supers'

ROTTERDAM - Fabrikant Friso adviseert winkeliers om babyvoeding in het magazijn achter te houden en de schappen leeg te houden. Op die manier moet voorkomen worden dat de flesvoeding massaal wordt opgekocht door Aziaten.
Die halen met name in de Randstad alle babyvoeding op en sturen dat door naar het Verre Oosten. Dat is niet de bedoeling, zegt Jasper Aansorgh van de babyvoedingfabrikant. Hij roept supers op flesjes achter in de magazijnen te houden.

Melamine-schandaal

In Azië vertrouwen mensen de eigen merken babyvoeding niet meer door het melamine-schandaal uit 2008. Doordat deze gevaarlijke stof aan melkpoeder was toegevoegd door een Chinese fabrikant stierven toen zeker zes baby's en werden bijna 300.000 kinderen ziek.
Ondanks campagnes en zwaardere straffen is het met de voedselveiligheid in China nog altijd slecht gesteld. Chinese media maken geregeld melding van incidenten met bijvoorbeeld vervuilde bakolie, kankerverwekkende stoffen in melk en nep-eieren.

Roterdam-Zuid

Een medewerker van een drogisterij in Rotterdam-Zuid ziet de Aziaten regelmatig langs komen. 'Ze nemen eerst foto's en als ze de winkel in zijn geweest gaan ze gelijk bellen om te overleggen. Vaak genoeg zie je daarna kopers naar buiten komen met veel babyvoeding. Ze lopen naar een bestelbus, die al helemaal vol staat met andere babyvoeding.'
De medewerker van de drogisterij zet zijn schappen inmiddels niet meer helemaal vol met babyvoeding, maar laat de spullen achter staan. Alleen voor vaste klanten heeft hij nog een voorraadje in het magazijn.