nieuws

Afsluitingen en aanrijdingen tijdens lange ochtendspits

ROTTERDAM - De ochtendspits in de regio duurde maandagochtend langer dan normaal door plotseling opkomende gladheid als gevolg van motregen. In combinatie met de vorst leverde dat lokaal een spekglad wegdek op.
De problemen ontstonden rond 9 uur, toen het in de regio op enkele plaatsen licht ging regenen. Gelijk werd het op bijvoorbeeld de A20 bij Maassluis spekglad. Vijf auto's raakten van de weg. Sommige wagens kwamen daarbij in een sloot terecht. Niemand raakte gewond.
Rijkswaterstaat sloot uit voorzorg de A20 helemaal af om het wegdek te ontdoen van het ijslaagje. Tegen het einde van de ochtend werd de A20 weer vrijgegeven.
Ook de A15 werd afgesloten. Een vrachtwagen raakte bij Hendrik-Ido-Ambacht een pijlwagen van wegwerkers. Niemand raakte gewond, maar wel ontstond er een kilometerslange file die pas tegen het einde van de ochtend was opgelost.
De ANWB verwacht dat de avondspits normaal zal verlopen. Het is dan droog in de regio, in tegenstelling tot het noorden van het land waar het licht blijft sneeuwen.