nieuws

Advies RET: Mijd metro dinsdag zoveel mogelijk

ROTTERDAM - De RET adviseert reizigers met het openbaar vervoer in Rotterdam om de metrolijnen A, B en C dinsdag zoveel mogelijk te mijden. Het verkeer op die lijnen ondervindt nog tot morgenochtend hinder gevolg van de stremming bij station Kralingse Zoom. Metrolijn E rijdt wel.
Kralingse Zoom is afgesloten, nadat maandag aan het einde van de middag grote brokken beton naar beneden vielen uit de parkeergarage in aanbouw. Onderzocht wordt hoe dit kon gebeuren.

Pendelbussen ingezet

Passagiers die toch naar het metrostation komen, worden zoveel mogelijk met pendelbussen vervoerd naar het oosten en het centrum van de stad. Ook op de nabijgelegen metrostations Capelsebrug en Voorschoterlaan worden pendelbussen ingezet.
Toch roept de RET reizigers op om de metro zoveel mogelijk links te laten liggen. 'We zijn bang dat we er anders niet tegenop kunnen pendelen.' Op doordeweekse dagen vervoert de RET per metro 300.000 mensen.

Overvolle treinen

Reizigers uit Ommoord, Zevenkamp en Nesselande kunnen vanaf NS-station Alexander de trein nemen naar Rotterdam Centraal. Dit leidt tot overvolle wagons.
Pas als vaststaat wat de oorzaak van het vallend beton is, mag de metro weer langs Kralingse Zoom rijden. Die beslissing wordt genomen door de politie en de gemeente Rotterdam.