nieuws

Beton Kralingse Zoom laat los door slechte waterafvoer

ROTTERDAM - Slechte waterafvoer is waarschijnlijk de oorzaak van het afbrokkelen van beton bij metrostation Kralingse Zoom. Dat zegt bouwer Ballast Nedam.
In de holle platen van de in aanbouw zijnde parkeergarage zitten gaten die water moeten opvangen en gaten die dat water weer moeten afvoeren. Het lijkt erop dat dat laatste niet is gelukt en dat er water in de platen is blijven staan.
Door de vorst zette het water uit, waardoor de betonnen platen beschadigd raakten en brokstukken naar beneden vielen.
Bouw noodconstructie
Twee beschadigde platen hangen boven het spoor; die worden door middel van een metalen constructie samen met andere beschadigde betonplaten vastgezet. Daarvoor moet wel de stroom van het metronet worden gehaald, waardoor het zekeren van de platen pas vannacht kan gebeuren.
Gevolgen metroverkeer onduidelijk
De RET liet vanmorgen weten dat het metroverkeer definitief tot en met morgenochtend gestremd is. Maar aan het begin van de middag herriep de RET dit bericht door te spreken over 'waarschijnlijk tot na de ochtendspits'.
De Veiligheidsregio, de gemeente Rotterdam en de RET nemen aan het einde van de middag definitief een besluit over het al dan niet rijden van de metro tussen Voorschoterlaan en Capelsebrug tijdens de ochtendspits.