nieuws

Roland Alberg definitef naar Elazigspor

Roland-Alberg-2
Roland-Alberg-2
ROTTERDAM - Roland Alberg verruilt Excelsior voor het Turkse Elazigspor. De middenvelder heeft woensdag een contract getekend bij de nummer zestien van Turkije. Bij Elazigspor gaat Alberg samen spelen met Marvin Zeegelaar, die in het verleden ook voor de Kralingers uitkwam.
Het vertrek van Alberg komt niet als een verrassing. De middenvelder maakte een matig seizoen door en verloor gedurende de eerste seizoenshelft zijn basisplaats. Na de degradatie van Excelsior uit de eredivisie zette Alberg zijn zinnen al op een transfer, maar in de zomer kwam het daar niet van.
De relatie tussen Excelsior en Alberg liep dit seizoen een flinke deuk op toen Alberg na de wedstrijd van zijn club tegen FC Oss naar de eigen supporters zou hebben gespuugd. Alberg ontkende.
Excelsior ontvangt geen transfersom voor de middenvelder. Volgens algemeen manager Ferry de Haan is het vertrek van Alberg voor alle partijen de beste oplossing. Door het vertrek ontstaat voor Excelsior de ruimte om een versterking aan te trekken.
Alberg speelde sinds het seizoen 2011/2012 op Woudestein. In 52 wedstrijden maakte hij elf treffers.