nieuws

Leefbaar: Kinderen in internaten aan ramp ontsnapt

ROTTERDAM - Als er in de Rotterdamse moskee-internaten brand was uitgebroken, was de ramp niet te overzien geweest. Dat zegt Leefbaar Rotterdam na de onthullingen over de brandonveiligheid bij de internaten.
RTV Rijnmond en NRC Handelsblad publiceerden woensdag de uitkomsten van een onderzoek naar de brandveiligheid bij moskee-internaten. Uit de stukken blijkt dat moskee-internaten regels rond de brandveiligheid niet naleefden en dat de brandweer en de Dienst Toezicht gebouwen niet goed hebben opgetreden.

Schokkend

Leefbaar Rotterdam vindt dat wethouder Karakus de gemeenteraad niet goed heeft geïnformeerd: “Als Karakus zegt dat de internaten altijd veilig zijn geweest, is dat gewoon pertinent niet waar”, aldus fractievoorzitter Ronald Schneider.
Leefbaar noemt het schokkend om te lezen dat de deelgemeentes consequent niet hebben gehandhaafd: “Er mag geen loopje worden genomen met de brandveiligheid”.

Handhaving strakker

De Partij van de Arbeid en de VVD vinden dat het vaak lang heeft geduurd voordat problemen zijn opgelost. “Daar moeten we strakker op toezien en duidelijk afspreken wie verantwoordelijk is”, aldus PvdA-raadslid Tom Harreman.
De partij wil dat er één gemeentelijke instantie komt die bepaalt of iets brandveilig is of niet.