nieuws

Erasmusspeld voor Rob Jacobs

ROTTERDAM - Voormalig Feyenoord-coach en voetbalanalist Rob Jacobs heeft de Erasmusspeld ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van gemeentesecretaris Philippe Raets en Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport.
De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich op sociaal, cultureel of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotterdam.
Jacobs maakte 50 jaar geleden zijn debuut in het voetbal als speler van Feyenoord. Daarna vertrok hij naar Xerxes en Excelsior. Na zijn voetbalcarrière werd hij trainer, bij onder meer Feyenoord, Sparta, Excelsior, FC Groningen en Roda JC.
Surprise-party
Om te eren dat hij dit jaar exact vijftig jaar in het vak zit, had de sportredactie van RTV Rijnmond voor Jacobs een surprise-party georganiseerd.
Onder toeziend oog van zijn familie en vele oud-collega's werd Jacobs hevig geëmotioneerd, toen hij een dankwoord wilde uitspreken. In het Italiaans restaurant La Salute in Hilligersberg waren onder andere Willem van Hanegem, John de Wolf, Ben Wijnstekers, Reinier Kreijermaat, Glenn Helder en Peter Houtman aanwezig.
Grote eer voor Jacobs
"Ik zag m'n kinderen, kleinkinderen, oud-spelers... Ik dacht: 'Waarvoor gebeurt dit?", lichtte Jacobs z'n verbazing toe. "Nu blijkt dat het vijftig jaar geleden is dat ik als speler heb gedebuteerd in Feyenoord 1. Dan doet het zoveel dat al die mensen er voor je zijn. En op die speld had ik al helemaal niet gerekend. Dat vind ik een grote eer. Ik heb er nog een grapje over gemaakt of er niet toevallig een klein reisje naar Spanje bij hoorde. Dat zat er niet in, maar ik vind dit echt geweldig!"
Vrijdag is Jacobs te gast in FC Rijnmond. Daarin is ook een reportage te zien over de avond, waarin Jacobs' oud-collega's Van Hanegem, Helder, Kreijermaat en De Wolf aan het woord komen over de markante Rotterdammer.