nieuws

Rotterdamse duif populair op Facebook

ROTTERDAM - Rotterdamse duiven hebben sinds kort een eigen plekje op het internet. Op een speciale facebookpagina zijn foto's te zien van de door veel mensen verafschuwde witte vogels. ''Duiven horen toch bij Rotterdam.''
De makers van de facebookpagina Pigeons of Rotterdam (Duiven van Rotterdam) hebben zich laten inspireren door een vergelijkbare pagina, waarop foto's staan van Rotterdammers. ''Dat is het gewone volk. En wij zetten de gewone duif erop'', vertelt een van de initiatiefnemers.
Het duo achter geeft toe dat niet iedereen fan is van duiven. ''Veel mensen zeggen dat duiven vliegende ratten zijn. Mensen vinden ze vies'', erkent een van de duivenfans. Toch horen de vogels volgens het tweetal bij de Maasstad.

Eigen verhaal

Op de pagina heeft iedere duif ''zijn eigen verhaal''. Foto's van de vogels worden voorzien van komisch, Engelstalig commentaar. Het leverde de facebookpagina al vele honderden 'likes' op.
Zelf doen de fotografen naar eigen zeggen niet zo moeilijk over duiven die zich misdragen. Ook niet als de vogels de supermarkt binnenvliegen, zegt het duo terwijl ze de vogels kieken in een Albert Heijn. ''Je kan heel veel dingen vies vinden. Al het eten is hier verpakt''.