nieuws

Slachtoffer: 'Slang dacht dat hij eten kreeg'

ROTTERDAM - Een beet van een 5,5 meter lange gifslang is een Ridderkerker bijna fataal geworden. De enorme koningscobra viel zijn eigenaar aan in diens woning aan de Meester Troelstrastraat.
''De slang lag in hok,'' zegt het slachtoffer. ''Ik pakte de waterbak en de slang dacht vermoedelijk dat hij eten kreeg. Hij hapte toe en beet mij met een tand in mijn rechterhand. Daarna heb ik de slang van mijn hand afgehaald .''
De man diende zichzelf na de beet nog een adrenaline-injectie toe. Een ingeseinde buurjongen diende het slachtoffer nog een tweede injectie toe.

Langste gifslang ter wereld

Omdat volgens ambulancepersoneel iedere seconde telde, kreeg de ambulance een politie-escorte. Onder begeleiding van twee politiewagens bereikte het medisch spoedtransport binnen zes minuten het Havenziekenhuis.
De man verkeert inmiddels buiten levensgevaar en is herstellende. Naast houder van reptielen, melkt hij sommige slangen ook eens in de twee weken. Dat gif wordt gebruikt voor het maken van anti-serum en ook verwerkt in medicijnen voor bestrijding van kanker, Alzheimer en epilepsie.

Langste gifslang ter wereld
De koningscobra geldt als de langste gifslang in de wereld. De dieren kunnen meer dan vijf meter lang worden. De Ridderkerkse cobra heet Chevron.