Wedstrijdbad Sportboulevard dicht na vallende lamp

In het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een grote lamp van circa 18 kilo van het plafond gevallen. Er raakte niemand gewond.

Het wedstrijdbad en een deel van het recreatiebad zijn afgesloten omdat tientallen lampen vervangen moeten worden.

Volgens wethouder Rinette Reynvaan ligt het probleem bij de roestvrij stalen schroeven, die niet tegen de atmosfeer van het zwembad kunnen. Dat was een jaar geleden al vastgesteld, maar toen leek geen acute vervanging nodig. Zij erkent dat dat een foute inschatting was.

Chloorlucht

Installateur Evert-Jan de Vaal snapt niet dat er rvs schroeven gebruikt zijn: "de mensen hebben bij de bouw duidelijk instructie gehad om die niet te gebruiken. Het was bekend dat roest vrij staal juist sneller wordt aangetast door de warme chloorlucht in zwembaden".

Nadat in een Tilburgs zwembad een baby getroffen werd door een vallende geluidsbox werd in maart vorig jaar de Sportboulevard extra gecontroleerd. Toen bleek dat de schroefjes binnen een jaar vervangen moesten worden. Dat is de afgelopen tien maanden niet gebeurd.

Vervangen

Het wedstrijdbad en een deel van het recreatiebad zijn voorlopig dicht, terwijl de lampen worden vervangen. Het gaat om 48 stuks in het wedstrijdgedeelte en enkele tientallen boven het andere bad. De afgesloten delen gaan op z'n vroegst zaterdagmorgen weer open.

foto's: Thijmen Stolk

Deel dit artikel: