nieuws

Spijkenisser oliebol is de beste van Nederland

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg
ROTTERDAM - De lekkerste oliebollen van het land zijn dit jaar te halen bij meesterbakker Voskamp in Spijkenisse. Hij won de Oliebollentest van het AD, en stoot daarmee na zeven jaar de Dordtse oliebollenbakker Richard Visser van de troon.
Voskamp haalde als enige van de ruim honderd beoordeelde bakkers en kramen een tien. Het testpanel was zeker niet mild; er werden ook zeven nullen uitgedeeld. Volgens het AD waren de bollen dit jaar kwalitatief minder. Dat komt door het winterweer. Kraamhouders kregen te maken met onder meer bevroren leidingen en konden dus geen goed beslag maken.
Slechtste bollenbakker van de regio is volgens het AD Gebakkraam Henk Roels in Rotterdam-Slinge. Zijn oliebollen drijven volgens de krant in 'zeepsop en visvet'.
Het is de achttiende keer dat het dagblad de test uitvoerde. Winnaars kunnen zich over het algemeen verheugen op lange rijen oliebollenliefhebbers voor hun kraam.
De winnaar van de voorgaande zeven jaren moet dit jaar genoegen nemen met een zestiende plaats.
Dordtenaar Visser staat al jaren met zijn tent aan de Rotterdamse Heemraadssingel. Hij heeft naar eigen zeggen een slecht jaar achter de rug. Zijn vader overleed en eind november ging zijn zaak bijna in vlammen op. De daders werden nooit gepakt.
Verslaggever Marion Keete dinsdagochtend in gesprek met medewerkers van de winnaar.