nieuws

Staton in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Rauwe Pop-Rock; energiek, optimistisch, hysterisch maar ook donker en bij tijd en wijle scherp en cynisch. Sinds de oprichting in 2010 speelt Staton al meer dan 120 keer door heel Nederland en sleutelt de afgelopen 1,5 jr voortdurend aan sound, teksten en volwassen worden.

Dat leadvocaliste Lara geïnspireerd is geraakt door het wonen midden in de Rosse buurt van Amsterdam is terug te horen in de tekst van onder andere het beschouwende Dark side of the city, het humoristische maar ook cynische Cocktails en het serieuze Barefoot. Niet alleen de spannende, donkere en mysterieuze kant van het wonen in de Rosse buurt intrigeerde haar maar ook de trieste en humoristische kant van de buurt. Wat speelt zich echt af achter die gesloten gordijnen?
Het tweede album van Staton staat in de steigers. Voor de productie tekenen producers Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M.,Big Star) en J.B. Meijers (Go back to the Zoo, De Dijk). Stringfellow en Meijers hebben de band uitgedaagd tot het zoeken naar een eigen sound en het vinden van meer diepte in de teksten. Om door te groeien moet je over je eigen grenzen. Dat dit uit je eigen veilige wereld stappen werkt blijkt: Staton knalt en knettert live op de bühne en in de studio.
Staton vertelt op het podium een verhaal op hun eigen manier. Zangeres Lara zingt, schreeuwt, fluistert en alles daartussenin. Aangevuld door de ritmische, af en toe strelende maar vooral strakke drums van Niels Nuiver,dikke baspartijen van Luc Pustjens en de intense en vaak smerige gitaar van Michiel Claessens. De onverwacht eigenzinnige toetsenpartijen, organische sounds gemixt met harde raggende synths van Tijn Driessen, maken Staton’s geluid compleet.