nieuws

Bewoners IJsselmonde zijn jeugdbende spuugzat

ROTTERDAM - Politie en deelgemeente Rotterdam-IJsselmonde gaan de overlast door jongeren hard aanpakken. Die toezegging werd donderdagavond gedaan tijdens twee drukbezochte bewonersbijeenkomsten waar bewoners met tal voorbeelden aangaven de overlast spuugzat te zijn.
Een groep jongeren zorgt al geruime tijd voor onrust, met name in de wijk Hordijkerveld waar ze zich schuldig maken aan vernielingen, bedreigingen en inbraken. De politie is de komende tijd meer aanwezig op straat, gaat meer aanhoudingen verrichten en met de ouders wordt stevig gesproken over het wangedrag van hun zonen.
Volgens de politie gaat het om een groep van dertig jongeren waarvan inmiddels een aantal is aangehouden.Maandag werden twee van hen aangehouden voor een inbraak in een woning in Middenhagen.
Dinsdag werd de derde verdachte opgepakt voor een woninginbraak aan de Stormerdijk en nog een dag later gebeurde dat met de vierde voor het bedreigen van een agent. Onderzocht wordt of hij ook betrokken is geweest bij de vernielingen aan een politiecamera in het park van de Huigendijk in Rotterdam.