nieuws

Woerden wil burgemeester Leerdam

ROTTERDAM - De gemeenteraad van Woerden (provincie Utrecht) heeft Victor Molkenboer donderdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester. De PvdA'er is nu nog de eerste burger van Leerdam, maar ziet de overstap wel zitten.
''Ik zit inmiddels zes jaar in Leerdam en ben 54. Ik vond het nog leuk om een stap te maken'', zei Molkenboer. Hij vindt Woerden een aantrekkelijke plek om te werken. ''Het is een hele mooie gemeente. Ik vind het zelf een stap vooruit''.
De Woerdense raad liet weten de ervaring en humor van Molkenboer te waarderen. ''Met het nieuwe elan dat hij meebrengt, krijgt Woerden in de ogen van de raad een prima eerste burger'', laat de gemeente weten.
Molkenboer vertrekt niet direct uit Leerdam. De aanbeveling van de raad moet nog worden overgenomen door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Woerden hoopt de PvdA'er op 28 februari te installeren als nieuwe burgemeester. ''Dat is wel heel snel'', vindt Molkenboer. ''Als dat allemaal lukt bij het kabinet, zou dat heel mooi zijn.''