nieuws

FC Dordrecht verliest van Jong Anderlecht

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de ingelaste oefenwedstrijd tegen Jong Anderlecht niet weten te winnen. Op bezoek in Brussel ging de formatie van trainer Gert Kruys nipt onderuit. De Belgische beloften waren met 3-2 te sterk voor de gasten. FC Dordrecht zou vrijdagavond aanvankelijk een competitieduel spelen tegen FC Den Bosch.
Na vijf minuten zette Lars Veldwijk zijn ploeg op voorsprong. De gehuurde spits van FC Utrecht was het eindstation van een goed uitgevoerde aanval. Een half uur later kwam Anderlecht bijna op gelijke hoogte, maar doelman Warner Hahn stopte een strafschop. Daarna was het toch raak toen René Sterckx de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Nog voor rust kwam Anderlecht, dat onder andere aantrad met Demy de Zeeuw in de gelederen, aan de leiding via Jeroen Lumu.
In de tweede helft werd de marge verdubbeld door Anderlecht. Na een goed uitgespeelde counter zorgde Andy Najar voor de vierde treffer van de wedstrijd. In de slotfase deed Javier Martina nog iets terug voor FC Dordrecht, maar mede door gemiste kansen van Veldwijk en Michael Potkamp mocht het niet meer baten voor de Schapenkoppen. Ook aanvaller Moussa Kalisse moest het veld voortijdig verlaten met een rugblessure.