nieuws

Samoender vertrekt bij FC Dordrecht

Ricardo Samoender
Ricardo Samoender
ROTTERDAM - Ricardo Samoender vertrekt met onmiddellijke ingang bij FC Dordrecht. In goed onderling overleg tussen beide partijen is het contract van de verdediger ontbonden. De 20-jarige Samoender kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag en had aan de Krommedijk nog een contract tot volgend jaar zomer.
Volgens technisch directeur Marco Boogers was Samoender niet tevreden met zijn rol bij FC Dordrecht. Mede door concurrentie van Josimar Lima en Mawouna Amevor kon de geboren Hagenees niet altijd op een basisplaats rekenen. In de eerste seizoenshelft kwam Samoender tot veertien competitiewedstrijden voor de Schapenkoppen. Hij maakte in het shirt van FC Dordrecht bovendien zijn debuut in het betaalde voetbal.
Door de komst van Ilias Haddad zullen de Dordtenaren geen vervanger aantrekken voor Samoender. Haddad tekende eerder deze maand een contract op amateurbasis bij de huidige nummer vijf van de eerste divisie. De 23-jarige verdediger annex middenvelder kwam eerder uit voor St. Mirren, AZ, Telstar en CSKA Sofia.